Вчені назвали п’ятірку кращих продуктів для боротьби зі стресом

ТОП-5 продуктів для боротьби зі стресом / Фото / stb.ua
Щоб підвищити свою стресостійкість, не обов’язково відразу бігти до аптеки по заспокійливі. Вчені рекомендують включити ці п’ять продуктів до свого раціону, щоб отримати «залізні» нерви.
Продукти, що підвищують стійкість до стресів
- Вівсяна крупа
Вона багата вітамінами В1 та В3, які необхідні для підтримки нервової системи. Крім того, вживання вівсянки стимулює вироблення серотоніну – «гормону щастя», який забезпечує стійкість до повсякденних хвилювань.
- Горіхи
Завдяки високому вмісту вітамінів групи В, а також калію, магнію та заліза, горіхи роблять організм менш сприйнятливим до стресових факторів. Магній пригнічує передачу збудження на нервові рецептори та заспокоює нервову систему, – зазначають експерти. Також цей продукт дуже корисний для мозкової активності та гарної пам’яті.
- Банани
Комплекс вітамінів групи В, а також високий вміст калію та магнію, які містить цей солодкий фрукт, здатен знизити нервове роздратування , а також нормалізувати кров’яний тиск.
- Темний шоколад
Шоколад з високим вмістом какао має у своєму складі антиоксиданти, які можуть знижувати рівень стресових гормонів, а рівень серотоніну навпаки підвищувати.
- Жирна морська риба
Найбільша цінність жирних сортів риби полягає в тому, що вони містять поліненасичені жирні кислоти омега-3 та омега-6, вживання який допомагає знизити рівень одного з гормонів стресу – адреналіну. Тому цей продукт варто вживати хоча б один раз на тиждень.