Дієтологи назвали найкориснішу для імунітету та серця ягоду

Дієтологи назвали малину найкориснішою ягодою для серця та імунітету / Фото / parlament.ua
Спеціалісти визнали малину найкориснішою для серцево-судинної та імунної систем ягодою. Через високий вміст антиоксидантів, вітаміну С та клітковини, вживання цієї ягоди може покращити роботу серця, кишківника, зменшити запалення та навіть знизити рівень цукру в крові, повідомляє видання Eatingwell.
Користь для всього організму
- Малина багата клітковиною, так з’ївши всього одну склянку цієї ягоди, організм отримає вісім грамів клітковини, що так необхідна для здорової роботи та функціонування кішківника. Дієтологиня Керолайн Янг зазначає, що малина містить саме нерозчинну клітковину, яка позитивно впливає на процес травлення.
- Також ягода є природним джерелом калію, який сприяє зміцненню серця, допомагає знизити високий тиск та зменшити ризик інсульту.
- Малина навіть здатна збалансувати рівень цукру в крові, тому цей продукт варто включити до раціону людей, що страждають на діабет або мають порушення обміну речовин. Низький вміст цукру в поєднанні з високим вмістом клітковини здатні згладжувати перепади рівня цукру в крові, каже нутріціололог Мейсі Діулус.
- Щоб зменшити хронічні запальні процеси в організмі, допоможе вам в цьому знову ж таки малина. Боротися з запаленнями допомагають антоціани та інші поліфеноли, що містяться в цих червоних ягодах. А велика кількість антиоксидантів захистить мозок від передчасного старіння та ослаблення когнітивних функцій.
- Окрім цього, малина має високий вміст вітаміну С, який допомагає в підтримці імунітету, а також відповідає за здоровий вигляд шкіри. Вітамін С захищає клітини від вільних радикалів, пришвидчує загоєння ран та допомагає організму справлятися з патогенними мікроорганізмами. Лише одніє склянки малини достатньо для забезпечення 1/3 добової норми цього вітаміну.